Přeskočit na hlavní obsah

Každá série někdy skončí



Šesté a sedmé kolo žákovské extraligy si Tigers rozhodně za rámeček nedají. Západočeský trip do Plzně a Domažlic byl jako ze zlého snu. Po skvělých čtyřech utkáních přišla studená sprcha, která ukončila Budějovickou neporazitelnost.

V sobotu proti sobě stály celky z loňského finále MČR U13. Nabuzení Grizzlies vstoupili do utkání jako uragán a sebrali Jihočechům veškerou dávku odvahy. Zatímco Plzeňští proměňovali jednu šanci za druhou, budějičtí se nemohli trefit ani z podkoše. Po úvodním desetiminutovém trápení vedli Grizzlies 22:9.

Zbývající tři čtvrtiny se nesly ve velmi podobném duchu jako ta první. Střelecká impotence hostů nedovolila utkání nijak zdramatizovat a body zůstaly zaslouženě v Plzni.

BA Grizzlies Plzeň – Tigers Basketball České Budějovice   78:56
body v utkání: Kevin Humpál 20, Filip Čihák 10, Bárt Kačírek 8, Matyáš Zita 5, Michal Grill 4, Jirka Kadlec, Adam Křesina, Filip Kačírek a Tomáš Hrubý po 2, Martin Bitto 1, Séba Papež, Kuba Svoboda

V neděli hráči Tigers okusili doslova hořkost ostudy. Pokud si někdo po sobotním výkonu budějovických basketlistů myslel, že už nemůže být hůře, tak se mýlil. Jihočeští basketbalisté hned po rozskoku rezignovali na jakoukoli snahu či pokyn z lavičky a bez sebemenší snahy nechali domácí, aby si dělali na hřišti, co chtěli. Po deseti odehraných minutách měli Tigers na svém kontě dva body, které si připsali z čáry trestného hodu. Ze hry se Tigers ani jednou neprosadili. Po první čtvrtině bylo o vítězi jasně rozhodnuto, když domácí vedli 27:2.

BK Jiskra Domažlice – Tigers Basketball České Budějovice   84:52
body v utkání: Adam Křesina 13, Filip Čihák 10, Michal Grill 8, Jirka Kadlec 6, Jindra Kubíček 5, Kevin Humpál 4, Tomáš Hrubý 3, Bárt Kačírek 2, Martin Bitto, Séba Papež, Kuba Svoboda, Filip Kačírek

Komentář trenéra: „Nechci, aby mé hodnocení vyznělo zcela negativně, protože náš víkendový „výkon“ má pár ospravedlnitelných poznámek. Po skvěle odehraných čtyřech utkáních nás bohužel dohnaly dlouhodobé problémy s marodkou. Dá se říci, že od začátku nového roku jsme se ani jednou nesešli v kompletní sestavě. Téměř všichni hráči už alespoň jednou marodili.

Do Plzně a Domažlic jsme navíc odjížděli po jarních prázdninách, kdy hráči celý týden netrénovali. Někteří z nich ještě v sobotu dopoledne zouvali přezkáče a vyráželi z hor přímo do tělocvičny. Navíc s námi neodjel lídr týmu Kuba Šimonek, který se dlouhodobě pere s nemocí, a chyběl i Fanda Suchánek kvůli poranění ramene. Tomáš Hrubý nastoupil ke svému prvnímu utkání od listopadu a Jindra Kubíček s Bártem Kačírkem přijeli rovnou z hor. Filipovi Čihákovi byla po utkání naměřena teplota 37,7, Matyáš Zita před utkáním zvracel a Adam Křesina běžel zvracet přímo z palubovky. To vše se dá považovat za omluvitelné a je jasné, že v takové situaci jsme nemohli očekávat bravurní výkon. Bohužel se ale na hřišti děly takové věci, které si nedokážu nijak vysvětlit. Poprvé za celé dva roky byli hráči absolutně nekaučovatelní, zcela nekoncentrovaní a na hřišti předváděli věci, které neměly s naším basketem nic společného. Jedna věc jsou okolnosti, které částečně dokážu omluvit, ale pro náš celkový projev a výkon neexistuje žádné omluvení, protože nevěřím, že se dá za týden netrénování zapomenout hrát basket a bojovat na hřišti.

Nejde vůbec o konečný výsledek. Je jedno, že jsme prohráli. Ale není jedno, jakým způsobem jsme to připustili. Všichni si teď musí uvědomit, že do konce soutěže zbývají pouhé dva měsíce a kousek. Pokud se nedáme po všech stránkách dohromady, bude velmi těžké v takové konkurenci obstát.

Na závěr jenom dodám, že jsme obě utkání prohráli již v první čtvrtině. V Plzni jsme ji prohráli 22:9, v Domažlicích 27:2. V Plzni jsme pak zbytek utkání prohráli o 9 bodů. V Domažlicích jsme zbývající tři čtvrtiny prohráli o 7 bodů.

Věřím, že tyto porážky budou pro naše družstvo odrazovým bodem pro návrat k poctivé práci na tréninku a že se v dalších zápasech předvedeme zase ve starém kabátu."





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nagykoros 2019

Nejmladší členové budějické tygří smečky se vydali v pátek v noci na dlouho cestu do maďarského městečka Nagykörós. Po náročné osmihodinové cestě jsme začali povlékáním postelí a poté jsme se vydali na krátkou prohlídku města. Při cestě zpět na internát jsme stihli navštívit i obchod, ve kterém všichni doplnili zásoby cukru 😊 , pak se mohlo jít na věc. První utkání na mezinárodní scéně přineslo tygřím mláďatům střet s budapešťským celkem KLKS. Budějičtí se basketbalové akademie z velkoměsta ani vteřinu nezalekli a po úvodní osmiminutovce vedli 16:2. Tigers pak v následujících minutách udávali tempo utkání, ve kterém si nakonec připsali svou první výhru na turnaji v podobě 47:23. Hned o hodinu později čekalo naše družstvo další utkání. Tentokrát proti slavné maďarské akademii Kecskemét. V prvním poločase tohoto utkání nám hrálo vše do karet. Po třech odehraných čtvrtinách jsme vedli 40:25 a vše nasvědčovalo tomu, že si dojdeme pro prvenství ve skupině bez jed

Extraligová premiéra na výbornou

Budějovičtí basketbalisté zahájili extraligu na domácí palubovce. Nejen, že se jednalo o souboj dvou tygřích basketbalových klubů, ale navíc šlo o střet dvou doposud neporažených celků. Po vánoční přestávce zavítal do jihočeské metropole vítěz základní skupiny C, kterým je Basketbalová škola Tygři Praha. Tento tým si do extraligy přinesl bilanci dvanácti vítězství bez jediné porážky. Nutno podotknout, že domácí také vstupovali do druhé části žákovské ligy dosud neporaženi. Utkání tak již od samého začátku slibovalo velmi zajímavou podívanou. V úvodní desetiminutovce se domácí rozkoukávali. Jejich hra byla plná nepřesností a nevynucených chyb, i tak ale měli Tigers po deseti minutách mírně navrch. Do druhé čtvrtiny se šlo za stavu 14:9. Tempo Jihočechů postupně nabíralo na obrátkách, ale brzdilo je vysoké procento neproměněných šancí. Do kabin se šlo za stavu 33:26 a průběh utkání naznačoval dramatickou zápletku až posledního hvizdu. Domácí ale zvládli vstup do druhé p