Přeskočit na hlavní obsah

Blýská se na lepší časy



Žákovská extraliga se minulou sobotu vrátila zpět do Kubatovky. Soutěž se nachýlila již do své poloviny a na pořadu byly dvojičky. Budějovičtí Tigers měli před sebou dvě střetnutí proti Sojkám z Pelhřimova.

Jihočeští basketbalisté měli dva týdny na to, aby se oklepali z výprasků, které si přivezli z Plzně a Domažlic. Všichni měli na paměti, jak hořce chutná porážka a uvědomovali si, že v těchto utkáních nemohou zaváhat. Budějičtí se navíc museli obejít bez několika týmových opor. V sestavě chybělo celkem pět hráčů.

Úvod sobotního utkání se domácím ani trochu nepovedl. Pelhřimovští hráči vstoupili do utkání nebojácně a dlouhých sedm minut ovládali kubatovskou palubovku. Dvě minuty před koncem první čtvrtiny se domácí naštěstí zmátořili a z nepříznivého stavu 9:16 dokázali vykouzlit stav 19:19. Ve druhé čtvrtině se tedy začínalo opět od nuly.

Druhá desetiminutovka přinesla první trhák domácích. Za čtyři minuty nasázeli Tigers jedenáct bodů a poprvé v utkání se dostali do dvouciferného vedení. Do kabin se šlo za stavu 38:26.

Začátek druhého poločasu přinesl definitivní zlom utkání. Tigers během tří minut vedli již o 19 bodů a na Sojky pomalu doléhala únava. Kubatovští dovolili soupeři ve třetí čtvrtině vsítit pouhé tři body, čímž definitivně rozhodli o svém vítězství.

Tigers Basketball České Budějovice – BK Sojky Pelhřimov  73:44
body v utkání: Filip Čihák 20, Kevin Humpál 13, Bárt Kačírek 12, Kuba Šimonek 11, Tomáš Hrubý 10, Jindra Kubíček 4, Adam Křesina 3, Martin Bitto, Matyáš Zita, Filip Kačírek, Saša Hess

V neděli jeli Tigers do Pelhřimova. Hlavním cílem bylo mít dobrý vstup do utkání. Budějičtí hráči se totiž dlouhodobě v úvodních minutách utkání trápí. Na pelhřimovské palubovce se to však zlomilo. Veškerá „těžkost a komplikovanost“ z předchozích utkání jako by se vytratila a budějickou hru opět navštívila lehkost a jednoduchost. Hru Tigers opět zdobily rychlé protiútoky a agresivní obrana. Již po deseti minutách nebylo o vítězi utkání pochyb. Hosté ubránili domácí na pouhých pěti bodech. V poločase vedli Tigers již o 26 bodů a svůj náskok navyšovali až na konečný rozdíl 55 bodů.

Tigers Basketball České Budějovice – BK Sojky Pelhřimov   100:45
body v utkání: Kevin Humpál 23, Filip Čihák 20, Tomáš Hrubý 14,Kuba Šimonek, Adam Křesina a Bárt Kačírek po 11, Matyáš Zita 6, Martin Bitto a Filip Kačírek po 2
  
Komentář trenéra: „Jsem rád, že jsme se z předchozích dvou porážek oklepali a dokázali jsme naší hře opět vrátit její původní podobu. Hráči za poslední dva týdny makali na trénincích jako snad ještě nikdy předtím a bylo otázkou času, jak dlouho bude trvat, než se to v utkání proti Pelhřimovu projeví. Jak se říká: „všechno zlé, je k něčemu dobré.“ Porážky z předchozích kol otevřely všem oči a pomohly nám se semknout. Přes veškeré problémy s marodkou a zraněními jedou na trénincích všichni hráči na 100% a za to jim upřímně děkuji.

Za dvě utkání jsme dokázali nastřílet úctyhodných 13 trojek. Na druhou stranu jsme ale dokázali minout 35 ze 49 trestných hodů. Úspěšnost šestek je ale naštěstí věc, na které se dá pracovat. 

Soutěž se překlenula do druhé poloviny a my víme, že nás nečeká nic lehkého. Tabulka je momentálně velmi vyrovnaná. Hned čtyři družstva mají shodný počet bodů a je jasné, že o postup se bude bojovat do posledního utkání. Doufám, že už konečně doléčíme všechny rýmičky a za dva týdny budeme opět v kompletní sestavě. Děkuji všem hráčům za jejich přístup k tréninkům a všem rodičům za podporu. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon pelhřimovského družstva. Velmi se mi líbí jejich odhodlání a bojovnost. Přeji jim hodně štěstí do dalších extraligových bojů.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nagykoros 2019

Nejmladší členové budějické tygří smečky se vydali v pátek v noci na dlouho cestu do maďarského městečka Nagykörós. Po náročné osmihodinové cestě jsme začali povlékáním postelí a poté jsme se vydali na krátkou prohlídku města. Při cestě zpět na internát jsme stihli navštívit i obchod, ve kterém všichni doplnili zásoby cukru 😊 , pak se mohlo jít na věc. První utkání na mezinárodní scéně přineslo tygřím mláďatům střet s budapešťským celkem KLKS. Budějičtí se basketbalové akademie z velkoměsta ani vteřinu nezalekli a po úvodní osmiminutovce vedli 16:2. Tigers pak v následujících minutách udávali tempo utkání, ve kterém si nakonec připsali svou první výhru na turnaji v podobě 47:23. Hned o hodinu později čekalo naše družstvo další utkání. Tentokrát proti slavné maďarské akademii Kecskemét. V prvním poločase tohoto utkání nám hrálo vše do karet. Po třech odehraných čtvrtinách jsme vedli 40:25 a vše nasvědčovalo tomu, že si dojdeme pro prvenství ve skupině bez jed

Každá série někdy skončí

Šesté a sedmé kolo žákovské extraligy si Tigers rozhodně za rámeček nedají. Západočeský trip do Plzně a Domažlic byl jako ze zlého snu. Po skvělých čtyřech utkáních přišla studená sprcha, která ukončila Budějovickou neporazitelnost. V sobotu proti sobě stály celky z loňského finále MČR U13. Nabuzení Grizzlies vstoupili do utkání jako uragán a sebrali Jihočechům veškerou dávku odvahy. Zatímco Plzeňští proměňovali jednu šanci za druhou, budějičtí se nemohli trefit ani z podkoše. Po úvodním desetiminutovém trápení vedli Grizzlies 22:9. Zbývající tři čtvrtiny se nesly ve velmi podobném duchu jako ta první. Střelecká impotence hostů nedovolila utkání nijak zdramatizovat a body zůstaly zaslouženě v Plzni. BA Grizzlies Plzeň – Tigers Basketball České Budějovice    78:56 body v utkání: Kevin Humpál 20, Filip Čihák 10, Bárt Kačírek 8, Matyáš Zita 5, Michal Grill 4, Jirka Kadlec, Adam Křesina, Filip Kačírek a Tomáš Hrubý po 2, Martin Bitto 1, Séba Papež, Kuba Svoboda V neděl

Extraligová premiéra na výbornou

Budějovičtí basketbalisté zahájili extraligu na domácí palubovce. Nejen, že se jednalo o souboj dvou tygřích basketbalových klubů, ale navíc šlo o střet dvou doposud neporažených celků. Po vánoční přestávce zavítal do jihočeské metropole vítěz základní skupiny C, kterým je Basketbalová škola Tygři Praha. Tento tým si do extraligy přinesl bilanci dvanácti vítězství bez jediné porážky. Nutno podotknout, že domácí také vstupovali do druhé části žákovské ligy dosud neporaženi. Utkání tak již od samého začátku slibovalo velmi zajímavou podívanou. V úvodní desetiminutovce se domácí rozkoukávali. Jejich hra byla plná nepřesností a nevynucených chyb, i tak ale měli Tigers po deseti minutách mírně navrch. Do druhé čtvrtiny se šlo za stavu 14:9. Tempo Jihočechů postupně nabíralo na obrátkách, ale brzdilo je vysoké procento neproměněných šancí. Do kabin se šlo za stavu 33:26 a průběh utkání naznačoval dramatickou zápletku až posledního hvizdu. Domácí ale zvládli vstup do druhé p