Přeskočit na hlavní obsah

Chodský koláč s „Voříškovou“ příchutí

 

Volební víkend přinesl budějovickým mužům výjezd do Domažlic a Klatov, kde je nečekal jednoduchý úkol. Po úvodních dvou porážkách totiž Tigers potřebovali nutně přivézt dvě výhry, aby si stabilizovali pozici v tabulce. Tým navíc stále trápí nemoci a zranění, k utkáním tak odjíždělo pouze 8 hráčů.

V sobotu zavítali hráči z Kubatovky do nechvalně známé domažlické sportovní haly. Poslední vzájemný souboj (2019) na této palubovce nedopadl pro Tigers vůbec dobře. Odvezli si padesátibodovou ostudnou porážku, která se hráčům i vedení klubu vryla hluboko do paměti. Před hráči stál tak jasný cíl. Vrátit budějovickému basketu uznání a důstojnost.

Utkání bylo od první minuty vyrovnané. První odskočení přišlo ze strany domácích, když ve třetí minutě druhé čtvrtiny vedli 29:23. Tygři na to ale dokázali bez problému zareagovat a v poločase šli do šaten s uspokojivým jednobodovým mankem 38:37.

I třetí dějství bylo velmi vyrovnané. Chodové ve 28. minutě vedli 50:44 a nad Tygry se pomalu začala stahovat mračna. Dlouho se jim totiž nedařilo prosadit se ze hry a body přidávali pouze z čáry trestného hodu. Ve správný čas si o slovo řekl Marek Neubauer, který skvělou prací na obranné polovině dokázal doskočit několik důležitých míčů a svou energií povzbudil tým k obratu. Tigers vyhráli závěrečnou pasáž třetí čtvrtiny 11:4 a po dlouhé době se opět dostali do vedení. Po třech čtvrtinách vedli Tigers 57:54.

Závěrečná desetiminutovka nemohla začít pro Kubatovské hráče lépe. Vstoupili do ní jako polití živou vodou a deseti body v řadě vykročili vpřed za vítězstvím. Domažličtí kvůli úzké rotaci už neměli sílu vzdorovat. Vltavský pramen od Dlouhého mostu uhasil domažlickou Jiskru a nechal její prach v urně. Tygří smečka si připsala nejen důležité vítězství, ale prolomila tak i dlouhodobou sérii porážek proti domažlickému basketbalu.

 

BK Jiskra Domažlice – Tigers České Budějovice     67:82
(21:23, 17:14, 16:20, 13:25)

Body: Miroslav Krajcigr 25, Dan Hejda 21, Štepán Fical 18, Marek Neubauer 8, Vojta Janda 6, Filip Kubát 4, Martin Štefanský, Tomáš Sýkora

Trojky: 7

TH: 17/26 (65,4%)

 

V neděli zavítala osmičlenná tygří smečka do klatovské tělocvičny ve Voříškově ulici. Tigers zahájili utkání ve velkém stylu. Dlouhých pět minut nedovolili domácím skórovat a hned v úvodu dali najevo svou převahu. První body klatovských přišly v páté minutě za stavu 13:0 pro Tigers. Od té doby Jihočeši mírně povolili v koncentraci, ale i tak si po úvodní desetiminutovce hlídali čtrnáctibodové vedení 31:17.

Ve druhé čtvrtině klatovští přidali na obrátkách a po patnácti odehraných minutách ztráceli už jenom 9 bodů. Tigers se naštěstí stihli včas zmátořit a v poločase stále kontrolovali vývoj utkání patnáctibodovým vedením 52:37.

Po změně stran Tigers vycítili únavu domácích. Rychlými protiútoky a agresivní obranou ovládli začátek druhého poločasu, díky čemuž soupeře dorazili a zajistili si tak druhou výhru z venkovní palubovky.

 

BK Klatovy – Tigers České Budějovice     62:88
(17:31, 20:21, 10:22, 15:14)

Body: Miroslav Krajcigr 36, Tomáš Sýkora 10, Filip Kubát, Štepán Fical a Vojtěch Janda po 9, Martin Štefanský 6, Marek Neubauer 5, Dan Hejda 4

Trojky: 10

TH: 8/13 (61,5%)

 


Komentář trenéra: „V první řadě chci poděkovat všem hráčům za jejich nasazení a odhodlání v obou utkáních. Po dvou prohrách jsme byli trochu nervózní, ale zároveň i hodně motivovaní k vítězství. Velmi mě těší zejména sobotní výhra v Domažlicích. Utkání tam nebývají jednoduchá, Chodové jsou velmi houževnatým soupeřem. Jsem rád, že se nám konečně podařilo prolomit sérii nepovedených utkání proti jejich týmu. Hráčům to dodalo potřebné sebevědomí, což se projevilo od první sekundy v nedělním utkání v Klatovech.

V naší hře je ještě stále mnoho nepřesností a chyb. Nejsme dostatečně důslední na obranné polovině a trápíme se na čáře trestných hodů. Věřím, že se nám postupem času podaří tyto prvky vylepšit a budeme podávat čím dál lepší výkony.

V sobotu 23.10. nás čeká první domácí utkání. Hrajeme od 17:30 proti atraktivnímu soupeři BK Wolves Radotín. Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky, aby nás přišli podpořit v cestě za domácími body do tabulky. Těšíme se na vás.“

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nagykoros 2019

Nejmladší členové budějické tygří smečky se vydali v pátek v noci na dlouho cestu do maďarského městečka Nagykörós. Po náročné osmihodinové cestě jsme začali povlékáním postelí a poté jsme se vydali na krátkou prohlídku města. Při cestě zpět na internát jsme stihli navštívit i obchod, ve kterém všichni doplnili zásoby cukru 😊 , pak se mohlo jít na věc. První utkání na mezinárodní scéně přineslo tygřím mláďatům střet s budapešťským celkem KLKS. Budějičtí se basketbalové akademie z velkoměsta ani vteřinu nezalekli a po úvodní osmiminutovce vedli 16:2. Tigers pak v následujících minutách udávali tempo utkání, ve kterém si nakonec připsali svou první výhru na turnaji v podobě 47:23. Hned o hodinu později čekalo naše družstvo další utkání. Tentokrát proti slavné maďarské akademii Kecskemét. V prvním poločase tohoto utkání nám hrálo vše do karet. Po třech odehraných čtvrtinách jsme vedli 40:25 a vše nasvědčovalo tomu, že si dojdeme pro prvenství ve skupině bez jed

Každá série někdy skončí

Šesté a sedmé kolo žákovské extraligy si Tigers rozhodně za rámeček nedají. Západočeský trip do Plzně a Domažlic byl jako ze zlého snu. Po skvělých čtyřech utkáních přišla studená sprcha, která ukončila Budějovickou neporazitelnost. V sobotu proti sobě stály celky z loňského finále MČR U13. Nabuzení Grizzlies vstoupili do utkání jako uragán a sebrali Jihočechům veškerou dávku odvahy. Zatímco Plzeňští proměňovali jednu šanci za druhou, budějičtí se nemohli trefit ani z podkoše. Po úvodním desetiminutovém trápení vedli Grizzlies 22:9. Zbývající tři čtvrtiny se nesly ve velmi podobném duchu jako ta první. Střelecká impotence hostů nedovolila utkání nijak zdramatizovat a body zůstaly zaslouženě v Plzni. BA Grizzlies Plzeň – Tigers Basketball České Budějovice    78:56 body v utkání: Kevin Humpál 20, Filip Čihák 10, Bárt Kačírek 8, Matyáš Zita 5, Michal Grill 4, Jirka Kadlec, Adam Křesina, Filip Kačírek a Tomáš Hrubý po 2, Martin Bitto 1, Séba Papež, Kuba Svoboda V neděl

Extraligová premiéra na výbornou

Budějovičtí basketbalisté zahájili extraligu na domácí palubovce. Nejen, že se jednalo o souboj dvou tygřích basketbalových klubů, ale navíc šlo o střet dvou doposud neporažených celků. Po vánoční přestávce zavítal do jihočeské metropole vítěz základní skupiny C, kterým je Basketbalová škola Tygři Praha. Tento tým si do extraligy přinesl bilanci dvanácti vítězství bez jediné porážky. Nutno podotknout, že domácí také vstupovali do druhé části žákovské ligy dosud neporaženi. Utkání tak již od samého začátku slibovalo velmi zajímavou podívanou. V úvodní desetiminutovce se domácí rozkoukávali. Jejich hra byla plná nepřesností a nevynucených chyb, i tak ale měli Tigers po deseti minutách mírně navrch. Do druhé čtvrtiny se šlo za stavu 14:9. Tempo Jihočechů postupně nabíralo na obrátkách, ale brzdilo je vysoké procento neproměněných šancí. Do kabin se šlo za stavu 33:26 a průběh utkání naznačoval dramatickou zápletku až posledního hvizdu. Domácí ale zvládli vstup do druhé p